Тед Галън Карпентър,  Дезинформацията и тезата за изтичане от лаборатория

...
Тед Галън Карпентър,  Дезинформацията и тезата за изтичане от лаборатория
Коментари Харесай

Ковид и либералните ястреби на дезинформацията

Тед Галън Карпентър, 
Дезинформацията и тезата за приключване от лаборатория в Ухан. Прикриването на тезата за приключване от лаборатория в Ухан удари по ястребите на дезинформацията.

Седмицата не беше добра за назидателните кръстоносци, които се пробват да забранят гласа на съперниците си на съображение „ дезинформация “. На 26 февруари The Wall Street Journal излезе с история за конфиденциален отчет на Департамента по енергетика за това, че вирусът Ковид-19 най-вероятно е изминал от лаборатория в китайския град Ухан. Директорът на ФБР Кристофър Рей повтори заключението на Демпартамента по енергетика в изявление за Fox News на 28 февруари. Подобно развиване би трябвало да бъде колосален позор за редица фигури както в държавното управление, по този начин и в формалните новинарски медии, които прилежно работеха през 2020-2021 година за блокиране на профили, които подкрепяха и даже даваха желание на тезата за приключване на вируса от лаборатория.
Новите сензационни разкрития евентуално ще основат разтърсвания в голям брой аспекти. Те ще утежнят към този момент противоречивите връзки сред Съединените щати и Китайската национална република. Си Дзинпин постави всички старания да предотврати без значение следствие на Ковид на място, а китайските управляващи бяха подкрепени от западните бюрократи, които упорстваха, че естественият генезис на вируса е безусловно сигурен. Вече накърнената известност на тези бюрократи понесе нов удар и в този момент може да бъде развалена оттатък поправимото. Това е изключително правилно за Антъни Фаучи, който беше шеф на Националния институт по алергични и заразни заболявания (NIAID) по време на Ковид пандемията и беше основен представител на политиката на американското държавно управление.
Личности от формалната преса работиха доста интензивно за погребването на тезата за приключване от лаборатория, представяйки я като невъздържана и безпочвена нечиста сделка. До май 2021 година обвиняванията, че вирусът може да е произтекъл от Института по вирусология в Ухан бяха необятно отхвърлени като неоснователна доктрина на конспирацията. Възприемчивостта на президента Доналд Тръмп към тази доктрина докара до прибързани изводи, че тя е също по този начин, експлицитно или имплицитно, расистка доктрина. Единствено шепа медийни издания, главно Fox News, National Review и American Conservative, се отнасяха към хипотезата за приключване от лаборатория съществено, за което бяха осмивани, отричани и очерняни. Facebook и други осведомителни пазители на обществените медии всеобщо обявяваха за „ дезинформация “ и забраняваха постовете в поддръжка на аргумента, че смъртоносният вирус по-вероятно е пристигнал от вирулогичната лаборатория на Ухан, в сравнение с от прилепи, продаващи се на уханския пазар.

Постепенно обаче стана ясно, че естественият генезис на вируса не е „ научно открит “. Започнаха да се появяват някои самопризнания, постоянно неохотни, от голям брой източници, в това число от Центъра за надзор на заболяванията (CDC), че е най-малкото допустимо вирусът да е почнал в лаборатория. Друг огромен пробив в затъмнението на дебата пристигна в края на май 2021 година, когато администрацията на Байдън оторизира сложно следствие за разкриване на източника на Коронавируса. Този ход беше цялостен прелом в политиката на администрацията от първите седмици на мандата ѝ, когато тя разпореди на на разследващите служби да спрат назначеното от Тръмп следствие.
Последвалият отчет на службите удостовери, че източникът на вируса не може да бъде избран и че и двете хипотези – за генезис от природата и за приключване от лаборатория – са вероятни. Проблем, обвързван с толкоз неизясненост, сигурно би трябвало да е законна тематика за обществен спор.
Колумнистът на Wall Street Journal Холман У. Дженкинс Мл. зададе извънредно подходящ въпрос: „ На какво съображение теорията за приключване от лаборатория беше отхвърляна в продължение на месеци от медиите, макар отсъствието на всевъзможни доказателства и логичност за отхвърлянето ѝ? “ отговорът му беше обезпокоителен: „ Ние от пресата отхвърлихме лабораторната доктрина, поради позоваване на престижи – тя беше осмивана от съперниците на Доналд Тръмп и това беше задоволително за нас. “
Дори и Дженкинс да не е прав за отхвърлянето на теорията поради партийни пристрастия, изключването на лабораторната доктрина от арената на обществения спор нанесе дълбоки вреди. Сговорът сред държавното управление и медиите за подтискане на свободомислещите възгледи способства за цялостна цензура по дифолт. „ Основания “ на Роби Соаве бяха правилни, когато той преди близо две години написа, че „ медийният неуспех във връзка приключването на вируса от лаборатория сподели за какво възбраната на „ дезинформацията “ е ужасна концепция. “ Новите разкрития в отчета на Департамента по енергетика и изявлението на Рей би трябвало да изяснят този въпрос с огромна изясненост.
Осуетяването на дебата за произхода на Ковид съвсем несъмнено понижи публичния напън в Съединени американски щати и други страни за бързо и в действителност без значение следствие на лабораторията в Ухан и нейните протоколи за сигурност. Съзнателно или не, затъмнението на дебата улесни акцията на Пекин да освободи Китайската национална република от всякаква виновност. След толкоз дълъг интервал от време, може към този момент в никакъв случай да не успеем да открием основни обстоятелства.
Привържениците на забраняването на тезата за лабораторно приключване като дезинформация не просто попречиха на значимо следствие на основен проблем. Те нанесоха вреди върху полезности като независимост на словото и либерален спор.
---
Тед Галън Карпентър е старши помощник по изседвания в региона на защитата и външната политика на Института Катон и помощник на редакцията на American Conservative. Автор е на 13 книги над 1000 публикации по интернационалните въпроси. Последната му книга е Unreliable Watchdog: Te News Media and U.S. Foreign Policy ” (2022).
 
Източник: The American Conservative
Превод за " Гласове " Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
08 Март 20231507 Март 2023188306 Март 2023516006 Март 2023565605 Март 2023413202 Март 20233816КоментариКовид 19 е медиен конструкт08 Март 2023 13:25ч.
Не съществува в Природата
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Досущ като " полетите " до Луната08 Март 2023 13:47ч.
Пушеци и огледала.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Един фиктивен " Вирус ", още един милион пъти, става същински " Вирус " 08 Март 2023 13:49ч.
Преди да се философства безпределно и безплодно, дали " Вирусът " бил изминал или не бил изминал, първо би трябвало този, другояче необятно и надълбоко вярван от вярващите, " Вирус " да бъде изолиран и " секвениран ", а освен да го моделират на компютър, и да го патентоват за облага. И чак тогава може да се надпреварват по какъв начин по-добре да лъжат и манипулират популацията да взе участие в идващите геноцидни-? акции срещу самото население елементарни хора – да вземем за пример война на сред надемократизиран Тайван и Китай (китайци избиват китайци), или война сред надемократизирана Украйна и Руска Федерация (руснаци избиват руснаци) – където по-късно може необезпокоявано да се прибере плячката.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Прелюбопитен факт08 Март 2023 14:10ч.
Светът беше затворен в един ден, 13 март 2020 година!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сакрална дата е 13 март..08 Март 2023 14:20ч.
Бахмут пада тогава..
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати въпрос08 Март 2023 20:15ч.
Не стана лина тая дата това провокирало цунами земетресение във Фукушима, Япония?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Зоди08 Март 2023 22:10ч.
Не, цунамито, провокирало повредата във Фукушима, е на 11. Март 2011. А на 13 Март 1913 година българската войска завладява Одринската цитадела. Сто години по-късно,на 13. Март 2013 година е определен папа Франкциск.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Точно най пропадналите режими в Китай, Русия, Виетнам и Иран08 Март 2023 14:28ч.
Имаха най огромни рестрикции.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Къде казваш08 Март 2023 14:32ч.
демонтираха пейките по парковете?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Василева08 Март 2023 15:39ч.
Хайде да не забряваме Австралия. Редом е Канада. Спокойно може да причислим всички мощно колективистичните азиатски страни. Дубай и дриги арабски страни - за Саудитска Арабия - само че не съм сигурна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Западната демократична робия над излъганото население08 Март 2023 15:52ч.
не отстъпва значително на социалистическата робия в Китай и други в Азия. А защо тъкмо желаят да употребяват следващите празни приказки и операции за вируси, супи от прилепи, приключвания и неизтичания от финансирани от Запада китайски лаборатории, ще се разбере когато стартират да ги употребяват. Както постоянно, няма да е в интерес на хората (изключвам всякакви подкупени или персонално заинтригувани по някаква линия).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Limited hangout08 Март 2023 15:19ч.
Няма никакво значение дали има вирус, няма вирус, пуснат ли е или е изтърван. Никога не е имало зараза, камо ли пандемия! " Мерките " против " вируса " затвориха ЕДНОВРЕМЕННО целия свят, убиха ужасно доста хора и проправиха пътя за до неотдавна наложителните генни лечения, цифрови документи и потребността да показваш " документи "! Ако това се размине на виновните и на световно, и на местни равнище (при нас Кунчев, Кантарджиев и прочее), ще има още от това, може да сте сигурни. Както сподели Бурла (тоя по какъв начин още се разхожда свободно?!?!) неотдавна - " бъдещето е пред нас, виждам на ковида като на подготовка, 'проба дженерале' ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Да, няма по какъв начин да е имало, тъй като сами споделят, че нямат изолиран " вирус ",08 Март 2023 18:10ч.
само че те таман тази доктрина (недоказано предположение) от 19в за " вируси " употребяват, с цел да могат да управляват милиони и милиарди хора покорно и без опозиция да вършат тъкмо това, което контролиращите ги желаят те да вършат. Тази към този момент остаряла доктрина допуска, че може би съществуват така наречен " вируси ", описвани като хипотетични биологични единици със личен генетичен код, които (чрез чудотворни инстинкт за самозапазване и просветеност?) имат даже невероятната дарба интелигентно да мутират, с цел да не могат да ги унищожат и с цел да могат да убиват още по-ефективно " инфектираните " хора, и че тези възможни " вируси " били причинявали заболяванията, и даже можели да прескачат от човек на човек и по този начин да " заразяват " и другите хора. =================================================== След като посредством посочения " проблем " е обезпечен пазарът, идва и продуктът- " решение " на " казуса " – посредством инжектирането в тялото на хората на болна тъкан (взета от болен, който може би има " вирус " ) и също и токсини (консерванти и адюванти - живак, алуминий, формалдехид и др.), ще " защитим " хората от " вирусите " и надлежно - от заболяванията. =================================================== С промиването на мозъци посредством тази точно доктрина, сякаш е някаква тествана истина, съумяха да извършат всичко това, което направиха за 3 години, като подготовка за идващите им планувани смъртоносни погроми върху хората, както и сами не крият. Понеже в случай че хората не имаха вяра в тези теории-фантазии, тогава нямаше да могат да ги излъгват, плашейки ги с хипотетични микро-дядо-торбалановци от 19в. Но посредством всеобщото наложително " обучение " от най-малка възраст, те са постигнали сполучливо това, всички да имат вяра непоколебимо в тази доктрина. И освен в тази доктрина, а и в доста други недоказани изказвания и мечти, които постоянно са разполагаем да бъдат употребявани против вярващите в тези неща хора. =================================================== Поради това е толкоз значимо да се поддържа у мало и огромно тази религия, постоянно фанатична, във всевъзможни комфортни теории и мечти, с цел да може всичко да продължава тъкмо по метода по който демонстрираха че желаят. Понеже другояче няма по какъв начин да управляват милиони и милиарди хора, защото те количествено са доста по-силни от тях, само че когато са излъгани и програмирани да постъпват срещу себе си, тогава всичко това е допустимо. Както мнозина от дълго време допуснаха, а и експлицитни изявления из средите на всички тези хора приказват същото, сполучливата подготовка " Covid " е единствено началото на приближаващи се доста по-страшни неща за хората, както по мащаби по този начин и по значение. =================================================== Целите на всички тези злодеяния са замъглени от доста теории и първосигнални реакции, само че защото всичко това, в което очевидно се намираме и сме част от него е непостижимо комплицирано за човек и даже може би е на практика невероятно дедуктивно да се изведе и обхване, надали някой от нас би могъл точно дедуктивно да схване защо тъкмо става дума, колкото и човек да се ентусиазира с дадения му разум, изключително от самонадеяното така наречен " Просвещение / Илюминиране " насам. Явно единствено по различен метод е допустимо.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Няма такава пандемия в цялата човешка история08 Март 2023 15:33ч.
по време на която международното население да нарастне, вместо да намалее
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати либерален дебат08 Март 2023 15:34ч.
това несъмнено е противоположното на тоталитарен спор
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Спиноза08 Март 2023 21:03ч.
Беше открито, че вариантът в началото тръгнал в Европа, в австрийските курорти и северна Италия е по-стар, от варианта в Ухан, тъй че теорията че вирусът е китайски не е вярна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023166628 Фев 2023113308 Март 2023183103 Март 20232583
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР